Zámecký pivovar ZbraslaviceTechnologieDistribuceVarna

Zámecký pivovar Zbraslavice

Zámecký pivovar Zbraslavice navazuje na tradici pivovarnictví ve Zbraslavicích, jehož kořeny se datují až do 16. stol.

Více

Technologie

Náš pivovar vybavila technologií firma J. Hradecký, spol. s r.o. Zdejší varna je dvounádobová – složena z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Zvolená konfigurace umožňuje vařit pivo v Čechách původním, dekokčním způsobem. Máme zde čtyři ležácké a jeden výčepní tank, užitný objem tanku je cca 3 000l, maximální objem 3 650l.

Více

Distribuce

Naše pivo si lze koupit v sudech KEG v objemu 50l, 30l a 15l nebo PET lahvích v objemu 1l a 1,5l.

Více

Varna

Zdejší varna je dvounádobová – složena z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Zvolená konfigurace umožňuje vařit pivo v Čechách původním, dekokčním způsobem. Rmutomladinová pánev je vytápěna elektricky. Objem vyrážené mladiny je 16,5hl.

Více

Druhy piv

Vyrábíme pivo spodně kvašené,

nefiltrované, nepasterované:

 


Markold-263x300

Markold

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Výčepní světlé

Původní stupňovitost:
10,0 – 10,6% hm.

Alkohol:
4,0 % obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé výčepní pivo, barva slámově žlutá, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, vyšší hořkost kompenzuje nižší obsah extraktu, nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák

Slady:
Český a bavorský

Vyráběno celoročně – stálý sortiment


diana

Diana

Kvašení a dokvášení:
S
podní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Polotmavý ležák

Původní stupňovitost:
11,0 – 11,5% hm.

Alkohol:
4,3 % obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Polotmavý ležák, barva měděná, chuť s mírným nádechem karamelového sladu, střední říz a příjemná doznívající hořkost,
nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Sládek a Žatecký poloraný červeňák

Slady:
Český, bavorský, karamelový

V prodeji příležitostně


Hubert-252x300Hubert

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Světlý ležák

Původní stupňovitost:
12,0 – 12,6% hm.

Alkohol:
5,0 % obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlý ležák, barva tmavozlatá, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, se střední hořkostí, nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák

Slady:
Český a karamelový

Vyráběno celoročně – stálý sortiment.


 

Permonik-249x300Permoník

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Tmavý ležák

Původní stupňovitost:
12,2 – 12,6% hm.

Alkohol:
5,0 % obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Tmavý ležák, granátové barvy, chuť plně sladová s tóny kávy a lískových oříšků, nasycení střední, hořkost doplňuje chuť speciálních sladů a nijak ji nepřebíjí, nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Sládek a Žatecký červeňák

Slady:
Český, mnichovský, karamelový, barevný

V prodeji příležitostně


    

parléř

Parléř

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Světlý speciál.

Původní stupňovitost:
13,0 – 13,6% hm.

Alkohol:
5,5% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé speciální pivo, bronzová barva, chuť plně sladová, nasycení střední, s vyšší hořkostí, která překrývá vyšší obsah alkoholu, nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák

Slady:
Český, barevný

Sezónní pivní speciál – jaro


   

Milkulas-255x300

Mikuláš

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku

Druh piva:
Světlý speciál

Původní stupňovitost:
14,0 – 14,6% hm.

Alkohol:
6,0% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé speciální pivo, tmavozlatá barva obvyklá u piva českého typu, chuť plná, sladová, nasycení vyšší, se střední hořkostí, nefiltrované, nepasterované

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák

Slady:
Český

Sezónní pivní speciál – podzim/zima

Pro vstup na stránky musíte být starší 18 let.