Zámecký pivovar ZbraslaviceTechnologieDistribuceVarna

Zámecký pivovar Zbraslavice

Zámecký pivovar Zbraslavice navazuje na tradici pivovarnictví ve Zbraslavicích, jehož kořeny se datují až do 16. stol.

Více

Technologie

Náš pivovar vybavila technologií firma J. Hradecký, spol. s r.o. Zdejší varna je dvounádobová – složena z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Zvolená konfigurace umožňuje vařit pivo v Čechách původním, dekokčním způsobem. Máme zde čtyři ležácké a jeden výčepní tank, užitný objem tanku je cca 3 000l, maximální objem 3 650l.

Více

Distribuce

Naše pivo si lze koupit v sudech KEG v objemu 50l, 30l a 15l nebo PET lahvích v objemu 1l a 1,5l.

Více

Varna

Zdejší varna je dvounádobová – složena z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Zvolená konfigurace umožňuje vařit pivo v Čechách původním, dekokčním způsobem. Rmutomladinová pánev je vytápěna elektricky. Objem vyrážené mladiny je 16,5hl.

Více

Druhy piv

Vyrábíme pivo spodně kvašené,

nefiltrované, nepasterované:

 

        Markold
Markold-263x300

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku.

Druh piva:
Výčepní světlé.

Původní stupňovitost:
10,2 – 10,6% hm.

Alkohol:
4,0% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé výčepní pivo, barva slámově žlutá, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, vyšší hořkost kompenzuje nižší obsah extraktu, nefiltrované, nepasterované.

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák.

Slady:
Plzeňský a bavorský.

Vyráběno celoročně – stálý sortiment.


        Hubert

Hubert-252x300 

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku.

Druh piva:
Světlý ležák.

Původní stupňovitost:
12,2 – 12,6% hm.

Alkohol:
5,2% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlý ležák, barva tmavozlatá, chuť plná, sladová, střední až vyšší nasycení, se střední hořkostí, nefiltrované, nepasterované.

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák.

Slady:
Plzeňský a melanoidinový.

Vyráběno celoročně – stálý sortiment.


      Permoník

Scan Permoník 
Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku.

Druh piva:
Tmavý ležák.

Původní stupňovitost:
12,2 – 12,6% hm.

Alkohol:
5,2% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Tmavý ležák, granátové barvy, chuť plně sladová s tóny kávy a lískových oříšků, nasycení střední, hořkost doplňuje chuť speciálních sladů a nijak ji nepřebíjí, nefiltrované, nepasterované.

Chmele:
Sládek a Žatecký červeňák.

Slady:
Plzeňský, mnichovský, karamelový, barevný.

V prodeji příležitostně.


        Parléř

parléř

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku.

Druh piva:
Světlý speciál.

Původní stupňovitost:
13,2 – 13,6% hm.

Alkohol:
5,5% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé speciální pivo, bronzová barva, chuť plně sladová, nasycení střední, s vyšší hořkostí, která překrývá vyšší obsah alkoholu, nefiltrované, nepasterované.

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák.

Slady:
Plzeňský, barevný.

Sezónní pivní speciál.


 

        Mikuláš

Milkulas-255x300

Kvašení a dokvášení:
Spodní, dvoufázové, hlavní kvašení na spilce, dokvášení v ležáckém tanku.

Druh piva:
Světlý speciál.

Původní stupňovitost:
14,2 – 14,6% hm.

Alkohol:
6,0% obj.

Charakteristika, chuť a vůně:
Světlé speciální pivo, tmavozlatá barva obvyklá u piva českého typu, chuť plná, sladová, nasycení vyšší, se střední hořkostí, nefiltrované, nepasterované.

Chmele:
Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák.

Slady:
Plzeňský.

Sezónní pivní speciál.

Pro vstup na stránky musíte být starší 18 let.